Oh lykke!


March 30th, 2008

Torsdagskvelder kan være litt sånn småkjedelige eller hverdagslige, men når det tikker enn en slik melding fra Kiwa: Reise til Dale i morgen formiddag? så blir neste dag garantert bra!

Hvorfor? Jo, fordi på Dale finnes Dale garn. Og Dale garn skulle flytte lager og selge ut store mengder med garn til null og niks.

Her er diverse nøster til 2,50 stk. Merinoull, alpakka og et par med kasjmir. Kasjmir til 2,50! Hoho!

dale-single-1.JPG

dale-single-2.JPG

Jeg fant også Sisik, et deilig garn som dessverre er utgått. En kilo hver av rød, blå og svart og en halv kilo lilla.

4-kg-sisik.JPG

1,6 kilo Hubro.hubro-1kg.JPG

1 kilo Tiur. Fikk ikke rette fargen fram, men den er mørkere enn på bildet. Teal tror jeg fargen kalles på fremmedlandsk. 1 kilo beige Daletta, og så en kone med noe deilig blått garn.

tiur-daletta-kone.JPG

Noen som vet hva det kan være? Jeg syns det er likt Tykk entrådet alpakka, men skjønner ikke hva det skal ha å gjøre på Dale. Uansett så griner jeg ikke over 2,50 for 630g.

kone-630g.JPG

I tillegg var det nesten en kilo Free Style som LindaN stakk av med.

11 kilo garn for omtrent 600,- Garnsalg er herlig!

Nå har jeg startet på andre, og helst siste, forsøk på Cable luxe tunic-bolen. 50 færre masker skulle gjøre susen. Det er altså lurt å kikke i mønsteret for å se hvor mange masker det skal være… men nå blir det rett. Garantert.

clt-take-2-3003.JPG

Mens jeg kvinnet meg opp til det så strikket jeg bolen på Slinky tree bark rib tunic. Nå skal den hvile til jeg er ferdig med CLT.

slinky-bol-3003.JPG

Hva er nå dette… april-lue-3003.JPG

…kan det være april-luen?

Nå da?


March 23rd, 2008

 Den pinefulle opprekkingen er overstått og jeg går på igjen med (nesten) friskt mot. Prøver igjen med færre masker.

clt-rekt-opp.JPG

Ermene ble veldig fine. Likte bølgene flettingen lager nederst.

clt-erme-nede.JPG

Jeg har strikket en mønsterrapport på Slinky. Første nøstet er brukt opp. Jeg har målt og funnet ut at det går med seks nøster på hele bolen. Jeg har ti nøster. Dette er litt mer spennende enn jeg tenkte… Kryss pinnene for at det ikke går med mer enn to nøster pr erme! Sånn metervis så har jeg nok garn i forhold til oppskriften, men man vet jo aldri.

slinky-1-rapport.JPG

Sympati takk!


March 22nd, 2008

Ugh! Dette ble aldeles helt komplett feil. Snakker om å være på viddene med størrelsen på strikketøyet. Bolen på Cable luxe tunic ble 60cm for vid i bolen. Altså er det to ting å velge i; – slenge den i en pose innerst i skapet, eller rekke opp og strikke på nytt.

clt-altfor-vid.JPG

Det halve nøstet nederst der er alt jeg har igjen av garn til denne genseren.

Ermene ble veldig skjønne da.
clt-erme-ferdig.JPG

Rekke opp ja. *setter i gang*

Rett i fletta


March 18th, 2008

Påsken gir mye strikketid, så det går da framover med flettene på Cable luxe tunic. Nå er jeg halvveis på bolen men det begynner å bli smått kjedelig å strikke dette.

cable-luxe-tunic-a.JPG

Flette, flette, flette osv…

cable-luxe-tunic-n.JPG

Slinky tree bark rib tunic gir litt avveksling i form av 2r, 2vr, 2r, 2vr osv…

slinky-b.JPG

TVFKAK


March 13th, 2008

Jepp, TVFKAK (The vest formerly known as Kukka) er ferdig. For lenge siden. Jeg strikket den på noen dager i januar det er bare bloggingen som er litt sein av seg. Kukka betyr visst “blomst” på finsk og var det uskyldige navnet Norah Gaughan, ved hjelp av sin finskættede mann, fant på å bruke på dette plagget.

tvfkak-foran.JPG

Nærbilde av strukturen på plagget etter at jeg tovet det. I følge oppskriften skal det ikke toves, men siden prøvelapp er for pyser (kommer tilbake til det lenger ned) så ble vesten fotsid. Da var det enten kaste i søpla eller kaste i vaskemaskinen.
tvfkaka-tovet.JPG

Nå er den deilig og varm å ha på og ganske kul spør du meg. Det gikk med vel 400g Heilo fra Dale.

tvfkak-fra-siden.JPG

Mars-lue nummer to Robin’s Egg Blue Hat ble også ferdig for en stund siden. Strikket i Gjestal alpakka/ull med knapp fra Panduro.

marslue-robins-eggblue-hat.JPG

Cable luxe tunic har fått fart på seg, begge ermene er ferdige, hvertfall nesten, jeg må vente med å felle av til jeg har prøvd den på. Altså etter at bolen er ferdig. Skal vi si neste uke en gang. Uhu.

cable-luxe-tunic-to-ermer.JPG

Iiiiiik!

cable-luxe-tunic-med-to-ermer.JPG

Angående prøvelapp, så lærte jeg noe av TVFKAK-opplevelsen. Jeg strikket derfor to prøvelapper til Slinky tree bark rib tunic og trodde jeg hadde det rett på andre lappen. Neida! Så da ble det opprekking og ny start. Større størrelse, litt tynnere pinner og friskt mot.

slinky-ny-start.JPG

Jaywalker #3 ferdig


March 10th, 2008

Ferdig med ukemålet! Nå skal jeg kose meg med fletter og ribbestrikk.

jaywalker-_3.JPG

12 fluff og litt til


March 10th, 2008

Juhuu, jeg greide å få ferdig 12 fluffy lapper! Nå viser det seg at noen lapper ikke er helt som andre lapper, f.eks de 3 til venstre på bildet. “Heldigvis” har jeg fortsatt en kasse igjen med fluffy garn, så jeg satser på å strikke enda 12 lapper før jeg syr sammen til tepper.

12-fluff.JPG

Nesten ferdig med Jaywalker#3, jeg rekker det fint før “uken” min er omme.

jaywalker-3.JPG

Etterpå skal jeg ta en strikkesokkepause og begynne på noe jeg håper blir bra, må bare sjekke strikkefasthet først. Dette garnet skal forvandles…

angora-tweed.JPG

…til en slik.

slinky-bilde-fra-bok.JPG

Min versjon blir sikkert litt løsere i snittet, ettersom jeg ikke strikker med viskosegarn og heller ikke lenger har slik midje som modellen på bildet. Mønsteret er fra boken Loop-d-Loop av Teva Durham.

Løp(er) avgårde!


March 7th, 2008

Jeg fikk den ære å være testsyerske for Giram da hun utarbeidet mønsteret til pinnevesken sin. Og jeg greide faktisk å sy den, så mønsteret må jo være idiotsikkert! Hun har både mønster og ferdige vesker i mange farger til salgs på siden sin. Løp og kjøp!

Takk for tilliten Giram.

strikkepinneveske-ala-giram.JPG

En løper har jeg også sydd. Lærte denne blokken av Sigrun i januar. Takk for veiledningen, Sigrun.

Løperen ble så lang at den rekker utenfor mine bord, dermed har den havnet i gaveesken min. trekant-duk-2.JPG

trekant-duk-1a.JPG

Spennende og informativ overskrift…


March 5th, 2008

Første mål denne uken og første ermet på Cable luxe tunic er ferdig. Det gikk jo ganske fort når jeg først satte i gang. Med lydbok på øret går alt så meget bedre. Akkurat nå hører jeg på “The shadow of the wind” av Carlos Ruiz Zafón. Spennende bok så jeg strikker nok ekstra fort.

clt-1ermet.JPG

Fluff 9 from outer space


March 3rd, 2008

 Jeg så en gang en film som heter Plan 9 from outer space. Det er den ulidelig kjedeligste tresmakiræva-filmen jeg noensinne har sett. Jeg begynner å se paralleller til strikkingen av fluffy garn til lapper. Men jeg holder ut, på samme måte som jeg holdt ut alle 79 minuttene ovennevnte film varte. Til nå: nesten 9 lapper, mål: ferdig med 12 lapper denne uka.

fluff-9.JPG

Cable luxe tunic går sakte men sikkert framover. Og bakover. Jeg hadde strikket halve ermet før jeg innså at en masse vrangmasker på undersiden ikke var så pent som en ekstra flette.  Nå er jeg på rett kurs igjen. Mål: Ferdig med ermet i løpet av uka.

cable-luxe-tunic.JPG

Min variant av Hand made hat strikket jeg i Debbie Bliss Maya. Brukte rester fra My so called scarf. Enkel og grei lue som kan varieres i det uendelige etter hvilket garn man velger.

hand-made-hat.JPG

Jaywalkers  nummer tre for i år nærmer seg sin første spasertur. Mål: Første tur i løpet av uka.

jaywalker-3.JPG