Harde bud


May 30th, 2009

Det er harde tider for ufo-haugen min.  Etter å ha satt opp en liste over alt som er i gang på pinner, så var det bare å sette i gang og forsøke å glemme alle andre fristende prosjekter. Ikke begynne på noe nytt, er mantraet jeg gjentar for meg selv for tiden.

Først ut er denne stripete genseren. Den har vært ferdig og i bruk i flere år, men ble fravokst i vinter og er nå strikket på 15 cm. Håper den holder et par år til nå.

20090530-stripegenser-forlenget

Strikket i Silke Tweed og favorittgenser til poden. Garnet kjennes som papir når man strikker med det, men etter en vask og litt bruk er det supermykt. Jeg har brukt stripegeneratoren, smart for restegarn.

Jeg startet på CYT-sokkene for flere år siden. Et skaft og noen lapper og det var det. Nå heiv jeg meg over de og fikk de ferdige. Det vil si, de ble uten rutene, de sto rett ut som en prestekrage på mine sokker, så de ble pillet av og erstattet med en enkel kant i kontrastfarge.

20090530-cyt-uten-t

Så fra Cut your teeth ble det Cut the teeth. Strikket i Regia og Regia ringel.

Nå er det “bare” 17 prosjekter igjen. Litt variabelt med hvor mye som er igjen på hver, noe er nesten ferdig, noe skal bare fikses, som f.eks en til genser som poden har vokst fra, og noe står jeg rett og slett fast på mønsteret på. Men jeg er sta, så dette skal jeg greie.

Akkurat nå strikker jeg på Polly Jean-sokkene, ferdig med skaftet på andre sokken. De blir så fine. Det er et nydelig mønster!

20090530-polly-jean

Til slutt vil jeg bare gratulere The Queen of Madness, dyveke, som strikket fra alle andre og vant Sock madness#3. Vanvittig bra jobbet og noen nydelige sokker til avslutning. Tipper det dukker opp et blogginnlegg hos henne når hun er ferdig med feiringen.

20090530-dyvekes-krypdyr

Her er noen småtasser jeg hadde et kort bekjentskap med i hagen hennes i fjor. Søte.

God pinse, alle sammen.

Savannesokker


May 9th, 2009

Savannesokkene er ferdige og i bruk. Både mor og sønn er fornøyd.

20090509-savannesokker1

De virker når man krøller beine opp under seg.

20090509-savannesokker2

Og når man tar fart for å skli på stuegulvet.

20090509-savannesokker3

Vi kan rapportere om god gli!

Neste prosjekt ut er Polly Jean-sokkene.  Jeg har siklet på de på ravelry en stund, og har endelig perfekt garn HK-Sofuse, farge Fo.

20090509-polly-jean-start

Nye pinner måtte også til. Jeg strikker litt løst, så nå er det pinne 2,25 i stedet for 2,5.

De måtte få seg plass i strikkepinnemappen. På øyemål ser 2, 2,25 og 2,5 rimelig like ut, så de måtte ha hver sin lomme. I andre enden rykket pinne 8 og 9 ut.

20090509-pinneetui

Ok, nå legger jeg opp på mitt første prosjekt på synålpinner. Wish me luck!

[usynlig skrift for mann] Garnkjøp[/usynlig skrift for mann]


May 5th, 2009

Det er normalt ikke farlig å gå på strikketreff. Det hender dog, ganske ofte i det siste faktisk, at man går på strikketreff, og vender hjem med garn. Dagens farlige garnpusher er HKangora. Før hun har fått lagt ut nyfarget garn i butikken, så tester hun det på de” intetanende” vennene sine. Det er kanskje slemt å kalle HK en pusher, eneste hun trenger å gjøre er å vifte pittelitt med de nyfargede hespene, så sitter vi i garnet, bokstavelig talt. HK farger de lekreste farger, og jeg er priviligert som får lov å kikke i butikken hennes før den åpner.

Dette er HK-Sofuse, farge Mosie, 80% merino10% kasjmir og 10% nylon. 400m på 100g. Nydelig flaskemoseskog-grønn etter villedning og ønsker fra meg.

20090505-hk-sofuse-farge-mosie-80merino10cashmere10nylon-400m100g

Dette er også HK-Sofuse, samme som over. To nye farger som kommer i HK sin butikk. den mørkeste heter Fu, den lyseste Fo.  Åhh, så nydelige.

20090505-hk-sofuse-fu-og-fo

Æddabædda! Tjihi.